B.R. Hub - St Patrick's Day

B.R. Hub - St Patrick's Day

Ο Άγιος Πατρίκιος… στο B.R. Hub!


16 αιώνες πριν…
Το 385 μ.Χ, στη γνωστή μας σήμερα Βρετανία, γεννήθηκε ο Maewyn Succat σε μια εκρωμαϊσμένη οικογένεια. Σε ηλικία 16 μόλις ετών συνελήφθη αιχμάλωτος από πειρατές και πουλήθηκε στην Ιρλανδία, όπου και παρέμεινε για έξι χρόνια προτού καταφέρει να δραπετεύσει. Επιστρέφοντας στη Βρετανία βρήκε καταφύγιο σε μοναστήρι και βαφτίστηκε Πατρίκιος, αφού ασπάστηκε τον Χριστιανισμό. Μετά από ένα όραμα που είδε ξαναγύρισε στην Ιρλανδία ως ιεραπόστολος με σκοπό να προσυλητίσει στο Χριστιανισμό τους Κέλτες Ιρλανδούς. Η Ημέρα του St.Patrick’s ανακηρύχθηκε ως επίσημη αργία στις αρχές του 17ου αιώνα και γιορτάζεται στις 17 Μαρτίου, ημέρα που απεβίωσε (461 μ.Χ.)

 

Η σημασία του τριφυλλιού
Θα έχετε προσέξει ότι τη μέρα αυτή κυριαρχεί το πράσινο χρώμα και το σήμα του τριφυλλιού. Ο θρύλος λέει ότι χρησιμοποίησε το τριφύλλι για να εξηγήσει στο βασιλιά την έννοια της Αγίας Τριάδας (Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα). Σήμερα το τριφύλλι (shamrock) θεωρείται το ανεπίσημο σύμβολο της Ιρλανδίας.

 

2019
Την ημέρα αυτή λοιπόν (17 Μαρτίου), τιμάται ο Άγιος Πατρίκιος και σηματοδοτεί την άφιξη του Χριστιανισμού στην Ιρλανδία. Επίσης αποτελεί ορόσημο για τον  εορτασμό του ιρλανδέζικου πολιτισμού και καταγωγής, σε όλον τον πλανήτη. Οι εορτασμοί περιλαμβάνουν μουσική και χορό στα bars, παρελάσεις, φεστιβάλ και εκδηλώσεις που καλούνται céilithe, στα οποία σερβίρονται παραδοσιακά πιάτα, μαύρη μπίρα και ουίσκι στους δρόμους. Το αξιοσημείωτο είναι ότι και οι περιορισμοί της Νηστείας της Σαρακοστής επί του φαγητού και της κατανάλωσης αλκοόλ αίρονται για την ημέρα! Στατιστικά να αναφέρουμε ότι οι πωλήσεις της μπίρας Guinness είναι κατά μέσο όρο 5,5 εκατομμύρια ημερισίως ενώ μόνο στις 17 Μαρτίου καταναλώνονται πάνω από 13 εκατομμύρια.

 

 Στο B.R Hub*….
….σερβίρεται η πιο φρέσκια, Παγωμένη Draught Guinness που έχεις δοκιμάσει, και για όλο το Σαββατοκυρίακο (15-17 Μαρτίου), θα είναι παρέα με δύο μοναδικά πιάτα ενεπνευσμένα από τη γιορτή του St. Patricks! Διάλεξε Pulled Pork  ή  Irish Stew, σιγοψημένα σε μπίρα Guinness.  Video clips με πρωταγωνιστή την ιρλανδέζικη μουσική καθώς και διάφορα αναμνηστικά Guinness **, συμπληρώνουν το εορταστικό κλίμα που θα επικρατεί λόγω της εορτής!

 

*Για κρατήσεις  7008 7018
**Μόνο για τη μέρα του St. Patrick’s

 

 

Τηλέφωνο: 70087018
Διεύθυνση: Αθηνών 22, Στρόβολος, Λευκωσία:
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 - 01:00 / Σάββατο & Κυριακή 09:00 - 01:00
Facebook: Visit Facebook
Ιστοσελίδα: Visit Site
Δες το μενού Εδώ
Video: View Video


Δείτε ακόμη...

Buono Cafe Lounge Bar
CHINA SPICE Restaurant
MONTPARNASSE
East Asian Restaurant
PIZZA MIA
Γουργουρίσματα
Event Di
Κτήμα Κουσιουμή
YUMI Japanese & Cocktail Bar
Ταβερνάκι το Γουριώτικο
MONTPARNASSE
Sailor’s Rest Lounge Bar Restaurant - St Raphael Resort
Toronto Pizza
Toronto Pizza
RocoMamas Cyprus
Alfa Pizza
Aperitivo Jetset Lounge
Blue Fresh Seafood
The Brewery Bar & Restaurant
Paragadi Fish Restaurant
La Cantine
Route 66 CAFE

Δές τα όλα...