Κέντρο Εναλλακτικής Θεραπευτικής - Γιώργος Παναγής

Κέντρο Εναλλακτικής Θεραπευτικής - Γιώργος Παναγής

Δώσε Τέλος στην Παχυσαρκία, Χάσε Κιλά, Κόψε το Τσιγάρο!

Μάθε για τις φυσικές θεραπείες, εναλλακτικής θεραπευτικής και υγιεινής διατροφής από 
Το Κέντρο Εναλλακτικής Θεραπευτικής - Γιώργος Παναγή

 

ΤΡΟΦΙΚΗ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ Η ΧΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ

Ακόμη και μια αθώα υγιεινή τροφή μπορεί να γίνει αιτία παχυσαρκίας ή να προκαλέσει σοβαρές οργανικές βλάβες όπως στομαχικές διαταραχές, κολικούς, ημικρανίες, δυσκοιλιότητα, άγχος, αλλεργίες, δερματικές παθήσεις, μυϊκούς πόνους, κόπωση και πολλά άλλα συμπτώματα επακόλουθα του νέου σύγχρονου τρόπου ζωής.
Το πρόβλημα στην περίπτωση της τροφικής δυσανεξίας, δεν είναι κατά ανάγκη η ποιότητα των τροφίμων, αλλά η ευαισθησία του οργανισμού σε ορισμένα είδη τροφής.
Χιλιάδες άνθρωποί υποφέρουν από τροφική δυσανεξία χωρίς να το γνωρίζουν. Και κατά κανόνα, έχουν μάθει να υπομένουν στωικά τα συμπτώματα που προκαλεί, αφού δεν ξέρουν πώς να το αντιμετωπίσουν.


Πολλοί είναι εκείνοι που υποβάλλονται σε μια σειρά διαγνωστικών εξετάσεων, που δεν δείχνουν ότι υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, γυρίζοντας σπίτι χωρίς απαντήσεις και επιρρίπτοντας ευθύνες στο σύγχρονο τρόπο ζωής.
Αρκετοί είναι επίσης, εκείνοι που αντιμετωπίζουν το ίδιο αδιέξοδο, όταν αποφασίσουν να αδυνατίσουν. Ενώ ταλαιπωρούνται με ένα σωρό δίαιτες, ενώ προσέχουν τι τρώνε, δυσκολεύονται πολύ να χάσουν κιλά ή τα ξαναπαίρνουν πολύ γρήγορα πίσω.
Σε πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων το πρόβλημα δημιουργείται από την τροφική δυσανεξία που έχουν αναπτύξει.


Αν και πρόκειται για μια περίπλοκη βιολογική διεργασία, η δυσανεξία στις τροφές, είναι με απλά λόγια, μια βιοχημική, βιο-ενεργειακή ευαισθησία σε τροφές που μπορεί να είναι κατά τα άλλα υγιεινές και αβλαβείς. Κι αυτή η αντίδραση του οργανισμού μας σε συνηθισμένες και συνήθως αγαπημένες μας, τροφές κάνει τα ενδογενή συστήματα του οργανισμού να δυσλειτουργούν με αποτέλεσμα τις διαταραχές στον μεταβολισμό και βεβαίως την παχυσαρκία και τα επακόλουθά της.


Οι αρχές τις κινέζικης ιατρικής και του βελονισμού αξιοποιήθηκαν με τις ανακαλύψεις της κβαντικής φυσικής και της βιο-κυβερνητικής στην Γερμανία από μια ιατρική προσέγγιση επονομαζόμενη «βιο-ενεργειακή», που συμπληρώνει τις πιο προηγμένες επιστημονικές μελέτες με την κινέζικη ιδέα της ροής ζωτικής ενέργειας που αποτελεί την βάση όλων των οργανικών λειτουργιών
Η βιο-ενεργειακή θεωρία δημιούργησε νέες διαγνωστικές και θεραπευτικές τεχνικές με την βοήθεια πολύπλοκων βιοηλεκτρικών συσκευών ,όπως το σύστημα ΕΑV (μέθοδος VOLL) μέσω του οποίου μπορεί να υπολογισθεί η συμβατότητα ή η δυσανεξία κάποιας  χημικής ή τροφικής ουσίας με τον οργανισμό του ασθενή. 

 

   

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΩΤΙΚΗ ΝΕΥΡΟΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΩΤΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

Η Ωτικη νευροτροποιηση  σε συνδυασμό με Ωτοβελονισμό  για αδυνάτισμα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αντιμετωπίσετε εύκολα προβλήματα παχυσαρκίας χωρίς ιδιαίτερα στερητικές διατροφές, μπορεί να μειώσει την όρεξη, την διάθεση για γλυκά και τον χρόνο κορεσμού. Παράλληλα ενεργοποιεί τον οργανισμό να αποκτήσει μεγαλύτερο μεταβολικό ρυθμό, να κάνει δηλαδή περισσότερες καύσεις, ενώ ρυθμίζει και την κινητικότητα του παχέος εντέρου, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα δυσκοιλιότητας. Τα ιδιαίτερα σημεία που χρησιμοποιούνται για κάθε ασθενή επιλέγονται με βάση την κατανομή λίπους, το επίπεδο στρες και συγκινησιακών παραγόντων, τις διατροφικές συνήθειες και άλλους παράγοντες. ΩΝΤ Ωτική Νευροτροποποίηση είναι μία θεραπευτική τεχνική που βασίζεται στον ερεθισμό του ωτικού πτερυγίου δια μέσου διαφορετικών τεχνικών και μπορεί να θεωρηθεί η μοντέρνα εξέλιξη του Ωτοβελονισμού ή Ωτοθεραπείας.


Η επιλογή του όρου Ωτική Νευροτροποποίηση (Auricular Neuromodulation), διαφορετικός από τους ευρέως γνωστούς Ωτοθεραπεία και Ωτοβελονισμός, δεν είναι τυχαία. Έρευνες και επιστημονικές μελέτες που έχουν διεξαχθεί από το 1ο Ευρωπαϊκό κέντρο έρευνας του τμήματος Νεύρο-Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου Sassari-Italy τοποθετούν την συγκεκριμένη μέθοδο δίπλα στην κλασσική Ιατρική.


Δεδομένης της ιδιαίτερης νεύρωσης του ωτικού πτερυγίου, που είναι κυρίως από τα κρανιακά νεύρα τρίδυμο και πνευμονογαστρικό και από το μείζον ωτικό νεύρο του αυχενικού πλέγματος, δια μέσω του ωτικού ερεθισμού μπορούμε να πετύχουμε μία πνευμονογαστρική, τριδυμική και νωτιαία τροποποίηση, που είναι απολύτως μη επεμβατική, και μας επιτρέπει να επέμβουμε με επιτυχία σε διάφορες ασθένειες ή λειτουργικές διαταραχές.


Η ΩΝΤ Ωτική Νευροτροποποίηση αντιπροσωπεύει μία ιατρική επιστήμη που σκοπός της είναι να μελετήσει τις νεύρο-βιολογικές βάσεις και τις κλινικές εφαρμογές όλων των μορφών θεραπευτικού ερεθισμού που εφαρμόζονται στο ωτικό πτερύγιο. H ΩΝΤ αποτελεί χρήσιμο εργαλείο  στη βελτίωση μεταβολισμού στην διαχείριση των καθημερινών μύο-σκελετικών προβλημάτων και στην άμεση αντιμετώπιση της θεραπείας του πόνου.Είναι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, ικανή να προσαρμόζεται στις ειδικές ανάγκες του κάθε ασθενούς.
Οι κλινικοί τομείς όπου δρα άμεσα η μέθοδος αυτή είναι:
•Διατροφικές διαταραχές - παχυσαρκία
•Ψυχοσωματικές διαταραχές
•Στρες, άγχος, κατάθλιψη
•Θεραπεία Πόνου
•Κεφαλαλγίες (πονοκεφάλους, ημικρανίες)
•Νευραλγίες
•Γαστρεντερολογία (δυσκοιλιότητα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου κλπ)
•Εξαρτήσεις - κάπνισμα

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗΣΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ
• Αυξάνει και ρυθμίζει τον μεταβολισμό.
• Βοηθά στην ομαλή καύση λίπους.
• Κορεσμός και ισορροπία γλυκαιμικού δείκτη.
• Χαρίζει ισορροπία και αναζωογόνηση ολόκληρου του σώματος
• Βελτιώνει την επιδερμίδα του σώματος.

 

 

ΩΤΙΚΗ ΝΕΥΡΟΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ-ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ & ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Ο βελονισμός είναι μια φυσική μέθοδος απεξάρτησης από την νικοτίνη, ανώδυνη, ακίνδυνη και προσιτή. Δεν έχουν σημασία τα χρόνια και ο αριθμός των τσιγάρων που καπνίζει κάποιος. Σημασία έχει να προσπαθήσει όταν αισθανθεί έτοιμος. Ο βελονισμός  μειώνει  σημαντικά την ένταση και τη διάρκεια του συνδρόμου στέρησης. Βοηθάει τον εγκέφαλο, να παράγει ενδορφίνες που θα αντικαταστήσουν την ευφορική, αντικαταθλιπτική και τονωτική δράση της νικοτίνης, οπότε βοηθάει αποτελεσματικά τον καπνιστή να βρει την δύναμη να το κόψει.

 

ΠΩΣ ΔΡΑ Ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ?

Η απότομη διακοπή λήψης νικοτίνης υποχρεώνει τον εγκέφαλο να παράγει τις δικές του ουσίες που θα αντικαταστήσουν την δράση των ενδορφίνων. Η προσαρμογή αυτή απαιτεί χρόνο (4-6 μήνες) και στο διάστημα αυτό ο πρώην καπνιστής δυσκολεύεται πολύ και παρουσιάζει στερητικό σύνδρομο (ευερεθιστότητα, εκνευρισμός, αμηχανία στα χέρια, τρόμο άκρων, έλλειψη συγκέντρωσης, μελαγχολία, αϋπνία ή υπνηλία, κόπωση, τάση για φαγητό, κεφαλαλγία, εφίδρωση, οξύ στρες, έντονη επιθυμία για τσιγάρο).
Η τοποθέτηση βελόνων στα σημεία βελονισμού, προάγουν την παραγωγή ενδορφινών, οι οποίες μεταφέρονται στις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την εξάρτηση και την ευχαρίστηση. Εκεί οι ουσίες αυτές, μιμούνται την δράση της νικοτίνης. Μετά από 1-2 συνεδρίες, ο καπνιστής περιγράφει την γεύση του τσιγάρου ως μεταλλική δυσάρεστη, ενώ πολλές φορές αναφέρουν ζαλάδα.


ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΠΟΣΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ?
Η θεραπεία που προσφέρουμε στο χώρο μας είναι ωτική νευροτροποποιηση σε συνδυασμό με ωτοβελονισμο (ημιμόνιμες βελόνες) και η θεραπεία διαρκεί περίπου 3 μήνες.


ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ?
Η μέθοδος θεωρείτε πολύ αποτελεσματική και βοηθά στην απεξάρτηση από τις ουσίες. Η θέληση και το πείσμα είναι κομμάτι του κάθε ατόμου ξεχωριστά Εάν ο πρώην καπνιστής εκτεθεί σε κάποια στρεσογόνα κατάσταση και ξανανιώσει την επιθυμία να ανάψει τσιγάρο, συνίσταται 1 (μία) συνεδρία ωτικής νευροτροποποιησης ως συντήρηση.
Ένα αποτέλεσμα του βελονισμού είναι ότι ο καπνιστής νιώθει πολύ δυσάρεστη τη γεύση του τσιγάρου στο στόμα του ακόμη και από τις πρώτες συνεδρίες. Οι καπνιστές περιγράφουν τη γεύση του τσιγάρου ως μεταλλική και πολλοί αναφέρουν ότι ζαλίζονται, όπως ακριβώς τους συνέβη την πρώτη φορά που δοκίμασαν να καπνίσουν.


Ο βελονισμός συμβάλλει στην αντιμετώπιση της σωματικής εξάρτησης, χάρη στην ηρεμία που δημιουργεί, αλλά και λόγω της απέχθειας προς το ¬τσιγάρο που προκαλεί. Παράλληλα, όμως, αυτή η χαλάρωση επιδρά και σε ψυχικό επίπεδο.

 

 


ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ – ΦΥΣΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑΤΟΣ

ΦΥΣΙΚΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
•Test  Δυσανεξίας ( ανίχνευση τροφών που προκαλούν παχυσαρκία και διάφορα προβλήματα υγείας με τη μέθοδο Voll)
•Αποτοξίνωση οργανισμού με ειδική συσκευη ιονισμού ,διατροφικές συμβουλές και βοτανολογία.

 

ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ
•Παχυσαρκία
•Ημικρανίες
•Πόνοι περιόδου-κλιμακτήριο
•Ιγμορίτιδα
•Δυσκοιλιότητα
•Αλεργίες
•Αντιμετώπιση καπνίσματος
•Αποτελεσματική θεραπεία για τοπικό λίπος και κυτταρίτιδα


ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΛΙΦΤΙΓΚ
Ο βελονισμός λιφτινγκ είναι ένας αρκετά αποτελεσματικός τρόπος για να απαλύνετε τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες απο το πρόσωπο,μειώνει τα σημάδια γήρανσης ,αναζωογονεί το δέρμα και δίνει μια πιο νεανική λάμψη στο πρόσωπο.Όλο και περισσότεροι  άνθρωποι στρέφονται  προς το αρχαίο  φυσικό σύστημα για να αντιμετωπίσουν τα σημάδια γήρανσης χωρίς καμία παρενέργια

 

Ωτική Νευροτροποποίηση
Η ΩΝΤ Ωτική Νευροτροποποίηση είναι μία θεραπευτική τεχνική που βασίζεται στον ερεθισμό του ωτικού πτερυγίου δια μέσου διαφορετικών τεχνικών και μπορεί να θεωρηθεί η μοντέρνα εξέλιξη του Ωτοβελονισμού ή Ωτοθεραπείας.


Οι κλινικοί τομείς όπου δρα άμεσα η μέθοδος αυτή είναι:

•Διατροφικές διαταραχές – παχυσαρκία
•Ψυχοσωματικές διαταραχές
•Στρες, άγχος, κατάθλιψη
•Θεραπεία Πόνου
•Μυϊκά προβλήματα
•Κεφαλαλγίες (πονοκεφάλους, ημικρανίες)
•Νευραλγίες
•Γαστρεντερολογία (δυσκοιλιότητα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου κλπ)
•Εξαρτήσεις - κάπνισμα

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΗ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΦΥΣΙΚΏΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ,ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.

Το Κέντρο Εναλλακτικής Θεραπευτικής - Γιώργος Παναγής

αποτελεί μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου Εναλλακτικής Θεραπευτικής και 

του Παγκύπριου Συνδέσμου Διατροφολόγων Κύπρου ( ΠαΣΔ)

 

Τηλέφωνο: 22675003, 99545654
Διεύθυνση: Φωτίου 3, Διαμ. 49, Έγκωμη, 1095 Λευκωσία
Δείτε ακόμη...

Glow Medi Beauty Center
G. VALMAS cleaning & pest control
My Athens Place
4* Napa Mermaid Hotel & Suites
WHATS NEW CYPRUS
Adventure Mountain Park
GP Beaute Neuve Saloon
Ξυλουργικές Εργασίες Γεώργιος Κύλινδρος & Υιοί
G. Toumazou Constructions & Developing
Atelier De Beaute Cyprus
Olvia Life
Καρούλι & Κουμπί
WHATS NEW CYPRUS
Soteriou Professional Equipment
Marina’s Adventure Park
DermaTouch
MySeminars
5* St Raphael Resort
FOX Property Services
Eclectic Business & Leisure
5* St Raphael Resort - Λεμεσιανό Καρναβάλι 2023

Δές τα όλα...